fbpx

ANIMATIE LATEN MAKEN

 

animatie | explanimation | uitleganimatie | 3D animatie | 2D animatie

Een animatievideo is het ideale middel voor een marketing of communicatie uiting. Een professionele animatie laten maken biedt de mogelijkheid om complexe informatie samen te vatten in Jip en Janneke taal. Dit is ook ons motto bij het maken van animaties; ingewikkelde informatie eenvoudig maken.

 

Een krachtige animatievideo begint met een goed verhaal, gevolgd door een duidelijke stijl, ondersteunende geluiden en zo af en toe een knipoog. Op zoek naar een animatiestudio? Bij Studio Apenzaken ben je aan het juiste adres als je een animatie wilt laten maken.

voorbeelden van animatie video’s

DIALYSE CENTRUM GRONINGEN | WAAROM MIJNDCG
Waddenfonds | Ontwikkeling van het waddengebied
Gemeente Groningen & Elker | Jeugdstrafrechtproces

Animatievideo laten maken

Een animatievideo laten maken wordt steeds vaker gedaan om een ingewikkelde boodschap voor iedereen binnen de doelgroep duidelijk te maken. Het animatiefilmpje kan je in verschillende stijlen laten ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een 2D- of 3D-animatie. Welke variant het beste is voor jou, hangt mede af van de boodschap die je over wilt brengen.

Uiteraard kunnen wij jou adviseren wat voor jou het beste is. Welk doel je ook voor ogen hebt; wij helpen je bij het laten maken van een animatiefilmpje. Zo zorgen we er samen voor dat de informatie op de juiste manier wordt verpakt voor de doelgroep.

GEMEENTE AMSTERDAM | VIER SYSTEMEN VOOR AFVALVERWERKING

Vraag

Op weg naar een circulaire toekomst zocht de Gemeente Amsterdam hulp bij het eenvoudig uitbeelden van vier kansrijke systemen voor de scheiding van groente, fruit en etensresten.

Oplossing

In samenwerking met de gemeente hebben we ons verdiept in de systemen en diens kenmerken. In korte tijd heeft dit geleidt tot een overkoepelend verhaal waarin de vier systemen naar voren komen en vier losse verhalen waarin elk systeem los behandeld wordt.

Bekijk het project

“Studio Apenzaken is in staat om complexe problemen of projecten met aansprekend beeldmateriaal in een klap begrijpelijk te maken. De samenwerking is prettig, er is een mooie wisselwerking tussen professionaliteit en creativiteit.”

P. de boer Gemeente Amsterdam

P. DE BOER

Strategisch adviseur afvalketen

Vertel je verhaal met een animatiefilmpje

Wanneer je een animatievideo wilt laten maken, moet je een goed verhaal vertellen. Hiervoor is het conceptidee belangrijk. Hierom gaan we eerst jouw idee op papier zetten. We stellen je meerdere vragen, waardoor we een goed beeld krijgen van het doel dat je wilt bereiken met de video. Daaropvolgend wordt deze informatie verwerkt tot een conceptscript. Wanneer jij hiermee akkoord gaat, kunnen we verder met het in beeld brengen van de geanimeerde boodschap.

Al die verschillende type animaties?

Het kan verwarrend zijn om online al die verschillende termen voor een animatiefilmpje te horen. Wij kijken altijd wat het beste past, maar hieronder kort een uitleg.

Productanimatie

Wat maakt een product uniek of hoe werkt het? Dit zijn vragen die we kunnen behandelen. In een paar seconden tot 1,5 minuut worden de werking en toegevoegde waarde in beeld gebracht.

Bedrijfsanimatie

Een keer wat anders dan een bedrijfsfilm! Laat mensen kennis maken met jou bedrijf, personeel, diensten en noem maar op. Een unieke manier van presenteren.

Explanimation

Een explanimation is een animatievideo waarin kort en bondig iets wordt verteld over een product of merk. Deze variant wordt gebruikt om complexe informatie in eenvoudige taal uit te leggen.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK

We doorlopen onderstaande stappen tijdens het maken van een animatie. De gemiddelde doorlooptijd voor een animatie is 3 tot 6 weken, maar sneller kan natuurlijk ook! 

TELEFONISCHE AANVRAAG

Door de aanvraag telefonisch in te dienen kunnen we snel schakelen. Via mail kan uiteraard ook. 

INTAKE OP LOCATIE

Een Apekop komt langs om jouw bedrijf te leren kennen en de mogelijkheden te bespreken.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Na een brainstormsessie werken we een concept uit met bijbehorende prijs en planning.

SCRIPT

Na goedkeuring op de offerte schrijven we een script met bijbehorende voice-over tekst uit.

VORMGEVING

Naar de tekentafel. We ontwerpen de vormgeving aan de hand van het script en de huisstijl.

ANIMEREN

De vormgeving wordt in beweging gezet en het verhaal komt tot leven.

VOICE-OVER

Een professionele stemacteur spreekt de voice-over tekst in de gewenste taal in.

MONTAGE

De animatie wordt gecombineerd met de voice-over, muziek en geluiden tot een kloppend geheel.

AFLEVERING

De animatie is klaar! We helpen je bij het (online) plaatsen en leveren in verschillende formaten af.

VERSPREIDING

De animatie is af, maar hoe bereik je je doelgroep? Via welke kanalen en zijn er speciale eisen of wensen? Van het begin tot het eind denken we mee in dit proces.

Kevin kijkt naar de reeds gemaakte opname
Manon en Kevin brainstormen voor de animatie voor de Gemeente Amsterdam
Kevin animeert de poppetjes voor de animatie voor de Gemeente Amsterdam

Wat kost een animatie laten maken?

Het is lastig om vooraf een kostprijs te geven, maar we communiceren graag helder en transparant. Daarom staat hieronder alvast wel een indicatie van de prijs.

De prijs van een animatie hangt af van jouw wensen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en daarbij zijn wij van mening dat we het beter een keer goed kunnen doen, dan twee keer half.  Elk verhaal verdient wat ons betreft een op maat gemaakte oplossing.

Gemiddelde prijs tussen € 3.000 en € 7.500

 

Gemiddelde doorlooptijd 3 – 6 weken

 

Gemiddelde duur: 30 – 90 seconden

Uitleganimatie voor een product of dienst laten maken

Bij iedere animatie die in onze studio wordt gemaakt, worden bovenstaande stappen doorlopen. Alleen het verhaal zal telkens verschillen. Bij iedere uitleganimatie is de boodschap gefocust op de doelgroep. Het maakt hierbij niet uit of het hierbij gaat om (potentiële) klanten of medewerkers, we zorgen er altijd voor dat de boodschap helder is.

 

Wat is een animatie?

Animatie is een techniek waarbij meerdere stilstaande beelden achter elkaar worden afgespeeld, waardoor het idee van bewegend beeld ontstaat.

 

Waarom zou ik een animatie laten maken?

Een animatie wordt gebruikt om een complex product, dienst of bedrijfsproces te vereenvoudigen.

 

Wat is de productietijd van een animatie?

Bij een animatie laten maken dien je rekening te houden met een productietijd van ongeveer 3 tot 6 weken.

 

Wat is een ideale lengte van een animatiefilmpje?

De ideale lengte van de animatie hangt onder meer af van de boodschap die je wilt overbrengen en waar je de communicatie uiting wilt plaatsen. Ook is het belangrijk dat je een animatievideo niet te lang maakt, omdat je moeilijke processen begrijpelijk wilt maken. Over het algemeen is 30 tot 90 seconden de ideale lengte.

Waarom Studio Apenzaken?

 

Wij maken niet alleen jouw animatie, maar ontzorgen ook in het volledige proces. Dit doen we vanuit Groningen, waar we alles regelen van A tot Z om animaties af te leveren waar we samen trots op zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een animatie laten maken bij Studio Apenzaken? Vraag direct een kennismakingsgesprek aan!

FULL SERVICE | MOOIE PLAATJES ÉN COMMUNICATIEF STERK | APENCREW MET VEEL LOL IN HUN WERK

De twee Apekoppen kijken tevreden het reeds opgenomen materiaal terug
De Apekoppen hebben plezier in de studio
Kevin filmt met de Canon C200
Kevin Studio Apenzaken

“Ik zoek samen met jou naar de kern van het verhaal en zet het om in een krachtige animatie.”

KEVIN HARKEMA | 050 211 24 75 

ANIMATIE CONSULTANT | MOTION DESIGNER

Bel mij terug verzoek

Wil je meer informatie of heb je vragen? We bellen je graag even terug.
    WIJ DOEN APENZAKEN MET…

    Call Now Button